Een nieuwe woonwijk aan de rand van Udenhout

Aan de noordoostzijde van Udenhout wordt de nieuwe wijk 'Den Bogerd' gerealiseerd, een ruim opgezette, groene wijk die aansluit bij het prettige dorpse karakter. De openbare ruimte bestaat uit statige groene lanen, singels en parken. In totaal komen er ruim 400 woningen: vrijstaande woningen, tweekappers, bungalows, hoek- en tussenwoningen en vrije bouwkavels.

Voor het stedenbouwkundig ontwerp van deze wijk is het landschap als uitgangspunt genomen, er is veel aandacht voor de natuur. Dit is terug te zien in de brede profielen van wegen en de parken die hier worden aangelegd. Midden in het plan ligt een natuurpark. De basis voor dit park is gevormd door het beekje Ter Roomley en het aangrenzende landschap. Er zijn diverse wandelpaden en speelweiden. Den Bogerd bestaat uit een aantal deelfasen: diverse buurtjes die hun eigen identiteit hebben.

Het gebied wordt ontwikkeld in samenwerking met de Gemeente Tilburg en Jansen Bouwontwikkeling. De woningen worden door diverse architecten ontworpen.