Mijn naam is Remco Schilders en sinds eind 2018 ben ik bij Van der Weegen werkzaam. Ik begon hier als meelopend timmerman, maar al snel kreeg ik meer zelfstandigheid en tegenwoordig neem ik het voortouw.

Momenteel vervul ik de rol van allround bouwkundig medewerker, gericht op renovatie- en timmerwerkzaamheden voor diverse projecten. Ik krijg hier de ruimte om mij te ontwikkelen, zo heb ik bijvoorbeeld mijn aanhangerrijbewijs gehaald en een cursus tegelen gevolgd. In de toekomst wil ik nog wel graag mijn uitvoerdersdiploma halen.

Klantvriendelijkheid en leveren van kwaliteit staat bij Van der Weegen hoog in het vaandel, iets waar ik me volledig in kan vinden. Ik ben steeds weer trots wanneer ik langs voltooide projecten rijd en zie dat mijn inspanningen hebben bijgedragen aan een goed eindresultaat.

De verhuizing naar het nieuwe kantoor was een hele goede stap. Voor het bedrijf, we hebben nu een modern kantoor, maar ook voor ons als bouwmedewerkers. We hebben alle disciplines onder een dak en werken meer samen. Ook de gezamenlijke lunch met het hele team vind ik een groot pluspunt. 

Ik kan oprecht zeggen dat dit de fijnste werkgever is waar ik ooit voor heb gewerkt, een echt familiebedrijf dat zich bekommert om zijn personeel. Hier ben je geen nummer, maar een gewaardeerd individu binnen een bedrijfscultuur die vrijheid en vertrouwen biedt.

Mijn naam is Joost de Wit, ik ben al bijna 24 jaar in vaste dienst bij Van der Weegen. Ik ben begonnen als leerling timmerman en heb mezelf door middel van cursussen en werkervaring opgewerkt in het bedrijf.

Momenteel ben ik voor een groot deel van mijn tijd verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van werken, met name voor het onderhoudswerk van Woonstichting Tiwos. Het werk kan variëren van klusjes van 1 uur tot grote renovatiewerken met een langere doorlooptijd. Aangezien we met zelfsturende teams werken, zijn we per project samen aan het werk om alles te realiseren. Daardoor ben je “closer” met je collega’s en moet je op elkaar kunnen bouwen. Dit is goed voor de werksfeer en het verantwoordelijkheidsgevoel.

Overal moet je werken voor je geld, maar als het kan in de gemoedelijke sfeer van een familiebedrijf, waar collega’s geïnteresseerd zijn in elkaar en iets voor elkaar over hebben, dan is dat natuurlijk een groot pluspunt. Daarnaast zijn onze werkzaamheden regionaal, lange reistijden van en naar de werken hebben we dus niet.